Slibeblokke

Slibeklodser til slibning af modeller på steder, hvor det er vanskeligt at komme til

Det sker ofte, at man skal slibe overfladen af en model, men som regel kan det være vanskeligt at komme til, hvis man skal slibe mellem nogle detaljer eller i smalle mellemrum. Når jeg har behov for at slibe en overflade kan jeg godt lide at udskære små blokke af styrodyr eller flamingo, hvorpå jeg monterer dobbeltklæbende tape, som bruges til at fastgøre et stykke sandpapir. Blokkene kan udskæres i vilkårlig størrelse, og det gør, at der bliver langt bedre styr på sandpapiret, så resultatet kan blive optimalt - selv under vanskelige forhold.

På billedet herover ses, hvordan jeg har lavet nogle små slibeblokke til et projekt, jeg arbejder på i øjeblikket. Selv om slibeklodserne på billedet har en meget traditionel form, er der intet i vejen for at skære slibeklodser ud i andre former, hvis det gør opgaven nemmere.

Når sandpapiret trænger til udskiftning, kan man enten fjerne det og sætte et nyt tilbage på det dobbeltklæbende tape - eller man kan skære sandpapir og tape fra, montere nyt tape og sætte et frisk stykke sandpapir på igen.

Det dobbeltklæbende tape jeg bruger er tæppetape, som faktisk også kan holde til, at jeg vådsliber. Styrodyren er små rester, som jeg har i overskud efter landskabsopbygning på mine moduler. Det er et isoleringsmateriale af ekspanderet skum, som bl.a. bruges i huse i Tyskland, hvor jeg også har købt det i et byggemarked. Det er nemt at bearbejde, og pga. den ensartede struktur sviner det ikke så meget under tilskæring, som traditionel flamingo gør.